Reproduc aici, o inititativa minunata (sursa gandul.info):
ROMÂNIA, GÂNDEŞTE-TE! Cristian Tudor Popescu a discutat cu elevii pe care Gândul îi ajută să ia bacalaureatul
UPDATE 14.00. "Când eşti atacat, ţi se face o mare nedreptate, răspunsul cel mai bun este cel constructiv", le-a spus jurnalistul adolescenţilor, după ce aceştia s-au plâns că au fost nedreptăţiţi la notare, la examenul de bacalaureat. "Nu e bine cât am făcut, nu e suficient? Bine! O să fac dublu". Asta trebuie să vă spuneţi".
UPDATE 13.57. Ca să-i convingă să renunţe la atitudinea defensivă, Cristian Tudor Popescu le cere liceenilor să nu se mai gândească la examenul picat. "Dacă pregătirea ta este de 7, vei lua. Tu ştii că ştii. Ai această siguranţă. Nu te mai gândi la ce a fost. A doua oară nu se mai întâmplă. Mergi cu lozinca asta. Asta este cea mai profitabilă atitudine", le spune editorialistul gândul tinerilor.
UPDATE 13.33. "Profesorii fac o greşeală. Dictează comentarii pe care le găseşti în orice carte", descrie Florin Cojocaru âteva dintre hibele sistemului româneasc de învăţământ. "Profesorii sunt sictiriţi", e replica lui Cristian Tudor Popescu. "Meseria a devenit o corvoadă, un automatism", punctează jurnalistul.
UPDATE 13.19. Cristian Tudor Popescu le-a explicat absolvenţilor de liceu care este atitudinea câştigătoare la examen. "Antrenamentul trebuie să fie mai puternic decât examenul. La tenis faci pregătire 6 ore pentru două ore de joc. Trebuie să-ţi formezi automatisme, să automatizezi tot ce se poate automatiza. Ca primele 7 - 8 mutări la şah. Apoi vine fiecare cu originalitatea sa. Rutina este un lucru bun. După rutină intervine creativitatea", le-a explicat editorialistul.
UPDATE 13.13. Jurnalistul i-a întrebat pe fiecare dintre participanţii la întâlnire cum de au picat bac-ul. Florin Cojocaru a spus că a clacat şi că de vină a fost presiunea prea mare pusă de profesorul supraveghetor. Dragoş Constantin a dat vina pe faptul că a fost semipregătit, dar şi pe subiectul 3, care "nu se putea face".
Ionela Iordan a povestit că a fost admisă iniţial la Liceul Militar din Câmpina, dar că a renunţat la cursuri, din cauza tatălui ei care a decedat. Acest eveniment s-a repercutat asupra situaţiei financiare a familiei. Aşa a ajuns la un liceul pe locurile rămase libere, respectiv la Colegiul Energetic. Acum vrea să urmeze Economia însă, Cristian Tudor Popescu i-a spus să-şi urmeze în continuare visul de a avea o cariera în armată. "Urmeză-ţi visul", i-a spus tinerei Cristian Tudor Popescu. "Să faci ceva ce nu-ţi place e mai rău decât puşcăria. Eu am făcut asta", a mărturisit jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu s-a întâlnit în această după-amiază cu elevii care participă la campania ROMÂNIA, GÂNDEŞTE-TE!, prin care gândul îşi propune să îi ajute să ia bacalaureatul în sesiunea din toamnă.
Întâlnirea informală a început printr-o discuţie despre cultura generală, opţiuni şi viaţa la 18 ani. "La 18 ani ar trebui să fiţi definiţi. De la 16 ani trebuie să învăţaţi ce vă place. Nu vă mai trebuie etapa parnasiană la Ion Barbu, dacă vreţi să mergeţi pe filiera tehnică", le-a spus jurnalistul liceenilor. A povestit apoi că a absolvit cursurile facultăţii de Automatică şi că a predat o vreme matematică. Cei cinci elevii se află la jumătatea programului de pregătire, susţinut de Irina Georgescu, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional Sfântul Sava, şi Ovidiu Horobeţ, profesor de matematică la Colegiul Naţional Matei Basarab.
Şedinţele de pregătire de până acum au fost transmise live, iar înregistrarea acestora poate fi urmărită aici.
Elevul din fiecare grupă care va obţine cea mai mare notă la examenul de bacalaureat va primi din partea gândul o bursă de 1.000 de euro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu